Handwerken voor onze kleine

August 25, 2014

Het is schandalig hoe lang ik hier al niet heb gepost! Er is inmiddels ook wel wat gebeurd, dus erg gek is het niet: zwangerschap, full-time werken, zwangerschapsvergiftiging en de vroeggeboorte van onze dochter. Dat betekent niet dat ik stil heb gezeten op handwerkgebied, integendeel! Ik heb voor onze dochter, al voordat ze geboren werd, van alles gemaakt. Hieronder zie je de opbrengst van de afgelopen maanden:

Een jurkje uit de Knippie (april 2011), gemaakt op naailes, maat 80:
IMG_1364IMG_1365

Een tunesisch truitje, uit Phildar nr. 52, maat 68 (met dank aan mijn zus Annemarie voor het in elkaar zetten!):
IMG_1366IMG_1361

Een klein lief beertje, gebreid tijdens een workshop bij Handwerkhuis Lydialaine:
IMG_1379

Ik heb ook nog een geboorteschilderijtje geborduurd voor vrienden van ons, gebaseerd op hun geboortekaartje:
IMG_1323

Het setje is af!

January 27, 2014

Pakje68Het broekje voor bij het overslagvestje uit de Knippie (april 2011) is af! Het is nu een leuk setje geworden, maatje 68. Ik heb ook nog een strijkembleem op het vestje gedaan, om het een beetje op te vrolijken (klik op de foto voor een vergroting).

Ik ben nu op naailes begonnen met een jurkje in maat 80, om het allemaal wat beter in de vingers te krijgen. Erg leuk om met die kleine schattige projecten bezig te zijn. Met dank aan het geduld van mijn naaileraressen! En ook dankzij de nieuwe naaimachine die ik met Kerst van mijn moeder heb gekregen: een Singer Talent! Ik ben er ontzettend blij mee, hij naait als een mes door zachte boter. Nou ja, dat is misschien niet helemaal een goede vergelijking; maar je snapt vast wat ik bedoel.

Beertje

December 23, 2013

Beertje Lotte 1Beertje LotteEen tijdje geleden werd Lotte drie, en had ik het geluk een cadeautje voor haar te mogen haken. Het is dit beertje geworden, en ik ben blij dat ze het meteen overal mee naartoe nam. Haar moeder heeft nog een foto gestuurd waarop ze ermee ging slapen en dat ze er ‘s ochtends, geklemd in haar handjes, mee opstond. Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen. Zo leuk! Het patroontje komt uit Lieve diertjes zelf haken.

Naailes is weer begonnen…

December 3, 2013

gestreeptrokjegestreeptrokje1… en mijn eerste afgeronde project is ook weer klaar. Ik heb dit stretch rokje zelfs al eens aangehad! Het is gemaakt van een tricotstof die ik op de stoffenmarkt heb gekocht een tijdje terug. Het was nog best een uitdaging om de lijntjes gelijk te krijgen, maar het is allemaal gelukt en ik ben blij met het resultaat! Ik heb het patroon niet helemaal vanaf 0 uitgetekend: Ik heb als basis een ander rokje gebruikt dat ik goed paste. Op naar het volgende project: een broekje voor bij het overslagvestje.

Voor het goede doel

mutsjes2013Ken je Innocent Fruit Smoothies? Zo ja, ken je dan ook hun Goedgemutste Breicampagne? Ik heb er dit jaar aan meegedaan, en heb 9 mutsjes naar ze opgestuurd. De stand staat nu op 66203 gebreide mutsjes in totaal in Nederland. De opbrengsten gaan naar Het Nationaal Ouderen Fonds. Toch iets gedaan met mijn ‘handwerktalenten’, en het was nog leuk om te doen ook! Volgend jaar ben ik weer van de partij! (Excuses voor de donkere foto’s).

mutsjes2013_1

Welkom in de wereld, Sophie!

November 10, 2013

Slofjes_Sophie1In de nacht van vrijdag op zaterdag is er weer een mooi, fijn kindje geboren: Sophie! Ik had het geluk om iets voor haar te mogen maken als kraamcadeau. Ik heb slofjes voor haar gebreid uit het Phildar tijdschrift, waar ik al eerder slofjes voor Maas en voor Mare uit had gemaakt. Nu met roze katoen gebreid. Ik ben zo gelukkig geweest dat ik vandaag in het ziekenhuis Sophie ongeveer een uur heb vast mogen houden, dus ik heb het presentje meteen kunnen geven. Het zal nog wel even duren voor ze ze kan dragen, maar het was in ieder geval leuk om het voor haar te maken. Met dank aan mijn zus Annemarie, die geholpen heeft met het in elkaar zetten van de slofjes.

Eindelijk af!

SchilderijKlaprozenDit schilderij heb ik geborduurd voor mijn moeder. Pas werd ze 71, dus toen had ik een goed excuus het haar te geven. Je kunt op de foto klikken voor een vergroting. Het waren hele kleine steekjes (over 1 draadje), en ik heb er best een tijd over gedaan (8 maanden) om het af te krijgen. En nu is het dan eindelijk af, en kan ik het jullie laten zien! Het patroon komt uit Wild Flowers in Cross Stitch van Shirley Watts, die ik ooit op vakantie in Engeland voor 99p heb gekocht. Eerder maakte ik van haar de boekenlegger voor Oma. De volgende borduurprojecten liggen alweer op me te wachten! Wat een luxeprobleem.

Niets is zo dankbaar…

August 11, 2013

schaapje0813…als cadeautjes zelf maken op bijzondere momenten. Ik heb weer een kraamcadeautje mogen maken! Dit gehaakte schaapje is voor de prachtig mooie Fleur, die gisteren vier weken oud werd. Het komt uit het boekje Gehaakte Beestenboel van Christel Krukkert. Voor het lijfje heb ik andere wol gebruikt dan in het oorspronkelijke patroon: Ik heb pluizig schapenwol gebruikt.

schaapje2_0813

Back!

pannenlappen1pannenlappen0813breideken4

Mijn excuses voor de radiostilte hier! Ik ben op vakantie in Engeland geweest, maar ik ben weer veilig in Nederland. En het is even wachten, maar dan heb je ook wat! Op vakantie heb ik – naast wandelen, dorpjes bekijken, landhuizen bezoeken, in de pub zitten en lezen – gehaakt, gebreid en geborduurd. Dat laatste kan ik nog niet laten zien, want dat is nog niet af. Wat ik al wel kan laten zien: Ik heb voor mijn zus – die gister verhuisd is – pannenlappen gehaakt, zoals deze. Deze keer in het grijs om bij het interieur van mijn zus te passen, en ik heb in de hoekjes nu telkens drie vasten gehaakt, dat vond ik wat mooier uitkomen. Daarnaast heb ik er weer een blok bij gebreid voor mijn breideken (derde foto).

M & R

June 16, 2013

RingenkussentjeMRIets meer dan twee weken geleden gaven we elkaar het ja-woord, en natuurlijk hoort daar ook wat huisvlijt bij. Ik heb zelf het ringenkussentje gemaakt en de bedankjes voor de gasten. Het ringenkussentje heb ik van de stof gemaakt waarin het ringendoosje van de juwelier verpakt zat, en de letters en cijfers komen uit Jan Eaton – Borduren in kruissteek. De bedankjes heb ik gemaakt van rood en crème karton, een stempel, tule en strikjes van de Xenos. En natuurlijk onmisbaar: snoephartjes. Het was een prachtige dag!

BedankjeMRbedankjes