Het setje is af!

January 27, 2014

Pakje68Het broekje voor bij het over­slagvestje uit de Knip­pie (april 2011) is af! Het is nu een leuk setje gewor­den, maatje 68. Ik heb ook nog een strijkem­bleem op het vestje gedaan, om het een beetje op te vrolijken (klik op de foto voor een vergroting).

Ik ben nu op naailes begonnen met een jurkje in maat 80, om het alle­maal wat beter in de vingers te kri­j­gen. Erg leuk om met die kleine schat­tige pro­jecten bezig te zijn. Met dank aan het geduld van mijn naail­er­a­ressen! En ook dankzij de nieuwe naaima­chine die ik met Kerst van mijn moeder heb gekre­gen: een Singer Tal­ent! Ik ben er ontzettend blij mee, hij naait als een mes door zachte boter. Nou ja, dat is miss­chien niet hele­maal een goede vergelijk­ing; maar je snapt vast wat ik bedoel.

Beertje

December 23, 2013

Beertje Lotte 1Beertje LotteEen tijdje gele­den werd Lotte drie, en had ik het geluk een cadeautje voor haar te mogen haken. Het is dit beertje gewor­den, en ik ben blij dat ze het meteen overal mee naar­toe nam. Haar moeder heeft nog een foto ges­tu­urd waarop ze ermee ging slapen en dat ze er ‘s ocht­ends, gek­lemd in haar hand­jes, mee opstond. Dat is het groot­ste com­pli­ment dat je kunt kri­j­gen. Zo leuk! Het patroon­tje komt uit Lieve diert­jes zelf haken.

Naailes is weer begonnen…

December 3, 2013

gestreeptrokjegestreeptrokje1… en mijn eerste afgeronde project is ook weer klaar. Ik heb dit stretch rokje zelfs al eens aange­had! Het is gemaakt van een tri­cot­stof die ik op de stof­fen­markt heb gekocht een tijdje terug. Het was nog best een uitdag­ing om de lijn­t­jes gelijk te kri­j­gen, maar het is alle­maal gelukt en ik ben blij met het resul­taat! Ik heb het patroon niet hele­maal vanaf 0 uit­getek­end: Ik heb als basis een ander rokje gebruikt dat ik goed paste. Op naar het vol­gende project: een broekje voor bij het over­slagvestje.

Voor het goede doel

mutsjes2013Ken je Inno­cent Fruit Smooth­ies? Zo ja, ken je dan ook hun Goedge­mut­ste Bre­icam­pagne? Ik heb er dit jaar aan meegedaan, en heb 9 mut­sjes naar ze opges­tu­urd. De stand staat nu op 66203 gebreide mut­sjes in totaal in Ned­er­land. De opbreng­sten gaan naar Het Nation­aal Oud­eren Fonds. Toch iets gedaan met mijn ‘handw­erk­tal­en­ten’, en het was nog leuk om te doen ook! Vol­gend jaar ben ik weer van de par­tij! (Excuses voor de donkere foto’s).

mutsjes2013_1

Welkom in de wereld, Sophie!

November 10, 2013

Slofjes_Sophie1In de nacht van vri­jdag op zater­dag is er weer een mooi, fijn kindje geboren: Sophie! Ik had het geluk om iets voor haar te mogen maken als kraam­cadeau. Ik heb slof­jes voor haar gebreid uit het Phildar tijd­schrift, waar ik al eerder slof­jes voor Maas en voor Mare uit had gemaakt. Nu met roze katoen gebreid. Ik ben zo gelukkig geweest dat ik van­daag in het zieken­huis Sophie ongeveer een uur heb vast mogen houden, dus ik heb het pre­sen­tje meteen kun­nen geven. Het zal nog wel even duren voor ze ze kan dra­gen, maar het was in ieder geval leuk om het voor haar te maken. Met dank aan mijn zus Annemarie, die geholpen heeft met het in elkaar zetten van de slofjes.

Eindelijk af!

SchilderijKlaprozenDit schilderij heb ik gebor­du­urd voor mijn moeder. Pas werd ze 71, dus toen had ik een goed excuus het haar te geven. Je kunt op de foto klikken voor een ver­grot­ing. Het waren hele kleine steek­jes (over 1 draadje), en ik heb er best een tijd over gedaan (8 maan­den) om het af te kri­j­gen. En nu is het dan ein­delijk af, en kan ik het jul­lie laten zien! Het patroon komt uit Wild Flow­ers in Cross Stitch van Shirley Watts, die ik ooit op vakantie in Enge­land voor 99p heb gekocht. Eerder maakte ik van haar de boeken­leg­ger voor Oma. De vol­gende bor­du­ur­pro­jecten liggen alweer op me te wachten! Wat een luxeprobleem.

Niets is zo dankbaar…

August 11, 2013

schaapje0813…als cadeaut­jes zelf maken op bij­zon­dere momenten. Ik heb weer een kraam­cadeautje mogen maken! Dit gehaakte schaapje is voor de prachtig mooie Fleur, die gis­teren vier weken oud werd. Het komt uit het boekje Gehaakte Beesten­boel van Chris­tel Krukkert. Voor het lijfje heb ik andere wol gebruikt dan in het oor­spronke­lijke patroon: Ik heb pluizig schapen­wol gebruikt.

schaapje2_0813

Back!

pannenlappen1pannenlappen0813breideken4

Mijn excuses voor de radios­tilte hier! Ik ben op vakantie in Enge­land geweest, maar ik ben weer veilig in Ned­er­land. En het is even wachten, maar dan heb je ook wat! Op vakantie heb ik — naast wan­de­len, dor­p­jes bek­ijken, land­huizen bezoeken, in de pub zit­ten en lezen — gehaakt, gebreid en gebor­du­urd. Dat laat­ste kan ik nog niet laten zien, want dat is nog niet af. Wat ik al wel kan laten zien: Ik heb voor mijn zus — die gis­ter ver­huisd is — pan­nen­lap­pen gehaakt, zoals deze. Deze keer in het grijs om bij het interieur van mijn zus te passen, en ik heb in de hoek­jes nu telkens drie vas­ten gehaakt, dat vond ik wat mooier uitkomen. Daar­naast heb ik er weer een blok bij gebreid voor mijn brei­deken (derde foto).

M & R

June 16, 2013

RingenkussentjeMRIets meer dan twee weken gele­den gaven we elkaar het ja-woord, en natu­urlijk hoort daar ook wat huisvlijt bij. Ik heb zelf het rin­genkussen­tje gemaakt en de bedankjes voor de gas­ten. Het rin­genkussen­tje heb ik van de stof gemaakt waarin het rin­gen­doosje van de juwe­lier ver­pakt zat, en de let­ters en cijfers komen uit Jan Eaton — Bor­duren in kruis­steek. De bedankjes heb ik gemaakt van rood en crème kar­ton, een stem­pel, tule en strik­jes van de Xenos. En natu­urlijk onmis­baar: snoephart­jes. Het was een prachtige dag!

BedankjeMRbedankjes

Klein maar fijn

May 30, 2013

vestje68Op naailes ben ik aan de slag gegaan met een patroon uit de Knip­pie. Ik ben heel erg blij hoe het over­slagvestje (maat 68) gewor­den is. Ik heb als bies biais band gebruikt, en dat heb ik met de machine en met de hand beves­tigd. Ik heb veel nieuwe din­gen geleerd met dit vestje: vanuit een patroon werken, het patroon ‘recht van draad’ op de stof leggen, mouwen aanzetten en biais band vast stikken.
Ik heb wel gemerkt dat ik werken vanaf een patroon uit een tijd­schrift leuker vind dan zelf patroon­teke­nen, ook al ben ik wel blij dat ik dat ook geleerd heb. Dit vestje heb ik voor nie­mand in het bij­zon­der gemaakt; het was gewoon om te oefe­nen. Ik ben van plan er ook nog eens een broekje bij te maken. To be continued!

vestje68_1vestje68_2