Voor de keukenprinses

April 17, 2015

KeukenschortjeWat was het leuk om dit te maken. Het was een zelfmaakpakket van de HEMA. Heerlijk: knippen, spelden, rijgen en naaien maar! Niks tekenen of berekenen, gewoon de naaimachine aan en gaan. Mijn schoonmoeder was er blij mee. Jullie kunnen binnenkort weer meer van mij verwachten; ik ben weer aan het handwerken geslagen! Tot gauw!

Handwerken voor onze kleine

August 25, 2014

Het is schandalig hoe lang ik hier al niet heb gepost! Er is inmiddels ook wel wat gebeurd, dus erg gek is het niet: zwangerschap, full-time werken, zwangerschapsvergiftiging en de vroeggeboorte van onze dochter. Dat betekent niet dat ik stil heb gezeten op handwerkgebied, integendeel! Ik heb voor onze dochter, al voordat ze geboren werd, van alles gemaakt. Hieronder zie je de opbrengst van de afgelopen maanden:

Een jurkje uit de Knippie (april 2011), gemaakt op naailes, maat 80:
IMG_1364IMG_1365

Een tunesisch truitje, uit Phildar nr. 52, maat 68 (met dank aan mijn zus Annemarie voor het in elkaar zetten!):
IMG_1366IMG_1361

Een klein lief beertje, gebreid tijdens een workshop bij Handwerkhuis Lydialaine:
IMG_1379

Het setje is af!

January 27, 2014

Pakje68Het broekje voor bij het overslagvestje uit de Knippie (april 2011) is af! Het is nu een leuk setje geworden, maatje 68. Ik heb ook nog een strijkembleem op het vestje gedaan, om het een beetje op te vrolijken (klik op de foto voor een vergroting).

Ik ben nu op naailes begonnen met een jurkje in maat 80, om het allemaal wat beter in de vingers te krijgen. Erg leuk om met die kleine schattige projecten bezig te zijn. Met dank aan het geduld van mijn naaileraressen! En ook dankzij de nieuwe naaimachine die ik met Kerst van mijn moeder heb gekregen: een Singer Talent! Ik ben er ontzettend blij mee, hij naait als een mes door zachte boter. Nou ja, dat is misschien niet helemaal een goede vergelijking; maar je snapt vast wat ik bedoel.

Beertje

December 23, 2013

Beertje Lotte 1Beertje LotteEen tijdje geleden werd Lotte drie, en had ik het geluk een cadeautje voor haar te mogen haken. Het is dit beertje geworden, en ik ben blij dat ze het meteen overal mee naartoe nam. Haar moeder heeft nog een foto gestuurd waarop ze ermee ging slapen en dat ze er ‘s ochtends, geklemd in haar handjes, mee opstond. Dat is het grootste compliment dat je kunt krijgen. Zo leuk! Het patroontje komt uit Lieve diertjes zelf haken.

Naailes is weer begonnen…

December 3, 2013

gestreeptrokjegestreeptrokje1… en mijn eerste afgeronde project is ook weer klaar. Ik heb dit stretch rokje zelfs al eens aangehad! Het is gemaakt van een tricotstof die ik op de stoffenmarkt heb gekocht een tijdje terug. Het was nog best een uitdaging om de lijntjes gelijk te krijgen, maar het is allemaal gelukt en ik ben blij met het resultaat! Ik heb het patroon niet helemaal vanaf 0 uitgetekend: Ik heb als basis een ander rokje gebruikt dat ik goed paste. Op naar het volgende project: een broekje voor bij het overslagvestje.

Voor het goede doel

mutsjes2013Ken je Innocent Fruit Smoothies? Zo ja, ken je dan ook hun Goedgemutste Breicampagne? Ik heb er dit jaar aan meegedaan, en heb 9 mutsjes naar ze opgestuurd. De stand staat nu op 66203 gebreide mutsjes in totaal in Nederland. De opbrengsten gaan naar Het Nationaal Ouderen Fonds. Toch iets gedaan met mijn ‘handwerktalenten’, en het was nog leuk om te doen ook! Volgend jaar ben ik weer van de partij! (Excuses voor de donkere foto’s).

mutsjes2013_1

Welkom in de wereld, Sophie!

November 10, 2013

Slofjes_Sophie1In de nacht van vrijdag op zaterdag is er weer een mooi, fijn kindje geboren: Sophie! Ik had het geluk om iets voor haar te mogen maken als kraamcadeau. Ik heb slofjes voor haar gebreid uit het Phildar tijdschrift, waar ik al eerder slofjes voor Maas en voor Mare uit had gemaakt. Nu met roze katoen gebreid. Ik ben zo gelukkig geweest dat ik vandaag in het ziekenhuis Sophie ongeveer een uur heb vast mogen houden, dus ik heb het presentje meteen kunnen geven. Het zal nog wel even duren voor ze ze kan dragen, maar het was in ieder geval leuk om het voor haar te maken. Met dank aan mijn zus Annemarie, die geholpen heeft met het in elkaar zetten van de slofjes.